İlk Kez Bebek Bakıcılığı Yapacaklar İçin Bilgi

Bebek bakıcılığına daha yeni başladıysanız ya da bu mesleği yapmayı düşünüyor ancak çeşitli çekinceleriniz bulunuyorsa aşağıdaki yazımızı okumanızda fayda var. Sizin için bebek bakıcılığı ile ilgili temel bilinmesi gerekenleri paylaştık:


  1. Çocuk bakımıyla ilgili temel bilgileri uygulayın: Çocuk güvenliğini izleme, yemek ve atıştırmalık hazırlama, çocukların temel hijyeni sağlamalarına yardımcı olma, bebek ve küçük çocukların bezlerini değiştirme ve yaşa uygun aktiviteler ve oyun zamanı düzenleme gibi çocuk bakımının temellerini idare edebilmelisiniz.
  2. Bir bebeğe bakacaksanız, bebek bakımının püf noktalarını öğrenin: Bebeklerin çok fazla ek bakıma da ihtiyacı vardır. Bebek bezinin nasıl değiştirileceği, biberonla besleme, bebek ağladığında ne yapılması gerektiği ve güvenlik konusunda yapılması ve yapılmaması gerekenler dahil olmak üzere temel bebek bakımı bilgisi çok önemlidir. Bu nedenle, bebeklerle uygulamalı deneyim bebek bakıcılığı için çok önemlidir.
  3. Çalışacağınız evin kurallarını çok iyi öğrenin ve onlara uyun: Bebek bakıcılığı işinize başlamadan önce, oturacağınız evin temel kurallarını öğrenin. Kurallardan emin değilseniz veya merak ediyorsanız, kapıdan çıkmadan önce ebeveynlere sorun. Merak ettiğiniz herhangi bir şeyi sormak için işten birkaç gün önce telefon bile edebilirsiniz. Evin kuralları olarak kastedilen genelde: çocukların hangi yiyecekleri tüketmesine izin verilmiyor ya da hangi faaliyetler yasaktır veya ne zaman yatmaları gerekir gibi.
  4. Her zaman saygılı olun: Bebek bakıcılar yalnızca evin kurallarına uymak değil, aynı zamanda çalıştığı aileye karşı da saygı duymalıdır. Beraber çalıştığınız ailenin kültürel farklılıklarından yedikleri yiyeceklere ve tercih edilen davranışlara, işleri yapma şekline saygı gösterin.
  5. Temel güvenlik eğitimi alabilirsiniz: Hepimiz kazaların ve yaralanmaların ev içinde ya da herhangi bir işte muhtemel olduğunu biliyoruz. Ne kadar iyi ve profesyonel bir bebek bakıcı olursanız olun kaza kaçınılmazdır. Herhangi bir kesik ve sıyrıkların yanı sıra boğulma gibi daha ciddi sorunların üstesinden gelebilmek iyi bir bebek bakıcısının temel hedefi olmalıdır. Temel güvenlik eğitimleri ile potansiyel tehlikeleri belirleyebilirsiniz: mesela, ailenin bir havuzu varsa, boğulma kazasını önlemek için çocukları buradan uzak tutmak gibi.

Yeni Bildirim Alın!

En uygun iş veya personel için sizinle iletişime geçelim.